Més que humans? El debat ètic al voltant de la neuromillora - Mateos Vivar, Berta (Filosofia, ara! Revista per a pensar, 2017)
Aquest treball tracta de les implicacions ètiques que sorgeixen de l’ús de les noves tècniques de neuromillora que és, en poques paraules, la potenciació de les capacitats cognitives ja sigui a través de fàrmacs o de tècniques d'estimulació magnètica transcraneal. L’ús de les neuromillores ens obre un ventall de possibilitats que mai abans havíem tingut però totes aquestes aplicacions porten associades unes implicacions en la societat i aixequen un debat ètic al voltant. Amb aquest estudi hem vaig proposar conèixer, valorar i analitzar les implicacions ètiques i socials de les neuromillores i ho faig principalment des de tres aspectes diferents que són els que crec que més poden influir en com avança aquest camp i l’evolució que pot seguir tant a llarg com a curt termini i que són el de la recerca més bàsica i la investigació, l’aspecte empresarial i de comercialització dels productes i l’aspecte legal, de divulgació científica i conscienciació que és la que promou el debat ètic.