Ètica, Raó i emoció: ampliant perspectives - Olivencia, Esther Molina (Filosofia, ara! Revista per a pensar, 2017)
Expressions quotidianes com “posar-se les piles” o “ésser un màquina” són una petita mostra de la petjada que Descartes va deixar en la nostra tradició de pensament. Aquest filtre mecanicista que hem aplicat des de mitjans segle xvii dóna per fet que els humans som animals purament racionals i defensa que el paper que puguin jugar les emocions en el nostre fer i desfer diari és negatiu, quelcom a controlar i evitar. Actualment les emocions han esdevingut una de les principals àrees de recerca científica i d’interès en àmbits com la filosofia, la psicologia, l’antropologia o la biologia. La tecnologia, ens desvetlla claus valuoses sobre la forma d’experimentar els propis sentiments i les reflexions més recents han transformat la concepció clàssica que en teníem.