El coneixement: paper de les emocions i la raó abans i ara - Roura Jaulín, Glòria (Filosofia, ara! Revista per a pensar, 2017)
Al llarg de la història el pensament occidental ha donat més importància a la raó que a les emocions com a via cap al coneixement. Aquesta idea comença a perdre sentit a partir del segle XIX amb el Romanticisme alemany i el treball de científics com Darwin i el metge Freud creador de la psicoanàlisi. Fets històrics com l'Holocaust també faran qüestionar el paper de la raó. És a partir de finals del segle XX que es posaran en un pla d'igualtat les emocions i la raó en el coneixement, amb el treball del psicòleg Goleman i la teoria de les intel·ligències múltiples de Gardner.