El cos i la carn de l'art. De la representació a la presència. - Faxedas Brujats, M. Lluïsa (Filosofia, ara! Revista per a pensar, 2016)
Quan l’artista d’origen serbi Marina Abramovic va batre rècords d’assistència al MOMA de Nova York amb la seva exposició retrospectiva The artist is present (2010) es va certificar, d’alguna manera, no només l’èxit personal de la seva proposta, sinó de la de tota una generació d’artistes que, com ella, havien convertit el seu cos en la seva principal eina artística...