Del paisatge a l’entorn per a conservar la natura - Rubio Barrera, Rubén (Filosofia, ara! Revista per a pensar, 2021)
Al llarg de la història han coexistit dues actituds davant la natura: l'actitud prometeica l'actitud `òrfica. Això no obstant, al segle XX es va produir tal tecnificació de la societat que va queda constituïda com un engranatge. A l'article s'explica en què consisteix aquest engranatge a partir del text de dues conferències de Heidegger, i com acaba violentant la natura i dominant l'home. A continuació, s'explica com podem tornar a tenir una actitud òrfica envers la natura per tal d'evitar l'ecocidi que tots els científics pronostiquen: a partir d'una contemplació i valoració estètica de la natura, on l'entorn es converteix en un concepte primordial.