L'ombra del Segle de les Llums: el feminisme il·lustrat - González Caldito, Joan Carles (Filosofia, ara! Revista per a pensar, 2020)
Sovint expliquem el Segle de les Llums com un moviment cultural, filosòfic, polític i científic dut a terme, essencialment, per a homes. Les dones queden relegades a un segon pla o directament a les ombres, ja que molts homes il·lustrats van dir que les dones eren "criatures" anti il·lustrades. Aquest és el cas de Rousseau, però també Rousseau, un dels grans homes de la Il·lustració, va rebre enormes crítiques per part de filòsofes com Mary Wollstonecraft: amb la defensa de la dona com a criatura il·lustrada, comença el que coneixem com a feminisme modern.