La revolució de la revolució de les Revolucions - Vergés Gifra, Joan (Filosofia, ara! Revista per a pensar, 2019)
Frases seleccionada: certament, hi ha diferències entre les dues revolucions de finals del segle XVIII. Però tant en un cas com en l’altre, té sentit parlar de “revolució” perquè en tots dos casos el pensament polític que s’hi endevina al darrere és un pensament que es fonamenta en la idea que la societat humana és radicalment humana. És a dir, que no constitueix un fet natural o transcendent, indefugible, inexorable, impossible de canviar. La societat la fa l’home, no pas la Providència, el Fat o la Sort.