Simone Weil contra els partits polítics - Fernández Gel, Enric (Filosofia, ara! Revista per a pensar, 2019)
En aquest breu article divulgatiu s'exposa el contingut de l'opuscle "Nota sobre la supressió general dels partits polítics" (1940), de Simone Weil. Weil defensa la necessita d'eliminar els partits polítics basant-se en tres crítiques: (1) Els partits són màquines de generar passió col·lectiva, i això obstaculitza el judici del poble; (2) Els partits es preocupen exclusivament del seu propi creixement; (3) La disciplina del partit respecte la seva pròpia doctrina mata en les ànimes dels seus membres l'impuls per perseguir el bé i la veritat.