El coneixement: paper de les emocions i la raó abans i ara
Resum
Al llarg de la història el pensament occidental ha donat més importància a la raó que a les emocions com a via cap al coneixement. Aquesta idea comença a perdre sentit a partir del segle XIX amb el Romanticisme alemany i el treball de científics com Darwin i el metge Freud creador de la psicoanàlisi. Fets històrics com l'Holocaust també faran qüestionar el paper de la raó. És a partir de finals del segle XX que es posaran en un pla d'igualtat les emocions i la raó en el coneixement, amb el treball del psicòleg Goleman i la teoria de les intel·ligències múltiples de Gardner.Descàrregues
Descàrregues
Publicades
Com citar
Número
Secció
Llicència
L'edició electrònica - i, eventualment, impresa - d'aquesta Revista es realitza amb el suport de l'"Associació Filosofia, Ara", sent necessari citar-ne la procedència (revista "Filosofia, ara!", filoara.cat), en qualsevol reproducció d'un article (parcial o total).
Excepte indicació contrària, tots els continguts de l'edició electrònica es distribueixen sota una llicència d'ús i distribució "Creative Commons Reconeixement-NoComercial-SinDerivar 4.0 Internacional" (pot consultar des d'aquí la versió informativa i el text legal de la llicència). Aquesta circumstància s'ha de fer constar expressament, i d'aquesta manera, quan es reprodueixi o sigui el cas.