Una mirada a «La Ciutat de les Dames» de Cristina de Pizan
Paraules clau:
feminisme, Cristina de Pizan, Renaixement, Ciutat de les DamesResum
En aquest article es fa una curta biografia sobre Cristina de Pizan, i se n'explica la seva obra més famosa, «La Ciutat de les Dames». Aquesta obra, malgrat ser escrita el 1405, és de gran actualitat feminista a causa de les seves reflexions. S'hi afegeixen cites de l'obra per comprovar com un text escrit a finals de l'Edat Mitjana conté idees tan d'actualitat com la desconfiança que les dones han de tenir envers les opinions que d'elles tenen els homes.
Descàrregues
Referències
de PIZÁN, C. (2006). La Ciudad de las Damas. Madrid: Siruela.
de PIZAN, C. (1990). La Ciutat de les Dames. Barcelona: Edicions de l'Eixample.
GROAG BELL, S. (2004). The lost tapestries of the city of the ladies. Christine de Pizan's Renaissence Legacy. London: University of California Press.
LÓPEZ NAVAJAS, A., LÓPEZ GARCÍA-MOLINS, A. i altres. 2009. “La Presencia de las Mujeres en la E.S.O”. [informe en línia]. [Data de consulta: 10 de novembre de 2019.] URL: http://meso.uv.es/informe/index.php.
LÓPEZ NAVAJAS, A. (2014). “Análisis de la ausencia de las mujeres en los manuales de la ESO: una genealogía de conocimiento ocultada”. Revista de Educación. Num. 363, 282-208.
Publicades
Com citar
Número
Secció
Llicència
L'edició electrònica - i, eventualment, impresa - d'aquesta Revista es realitza amb el suport de l'"Associació Filosofia, Ara", sent necessari citar-ne la procedència (revista "Filosofia, ara!", filoara.cat), en qualsevol reproducció d'un article (parcial o total).
Excepte indicació contrària, tots els continguts de l'edició electrònica es distribueixen sota una llicència d'ús i distribució "Creative Commons Reconeixement-NoComercial-SinDerivar 4.0 Internacional" (pot consultar des d'aquí la versió informativa i el text legal de la llicència). Aquesta circumstància s'ha de fer constar expressament, i d'aquesta manera, quan es reprodueixi o sigui el cas.