L’arrelament en Weil i les subjectivitats: aliment de l’ànima humana (1/2)
Paraules clau:
Simone Weil, Subjectivació, Arrelament, Col·lectivitatResum
En aquest article proposarem una breu aproximació a l’obra de Simone Weil anomenada L’Arrelament. La importància d’endinsar-nos en aquesta autora ve donada per l’interès que les seves reflexions sobre la col·lectivitat poden tenir per a la teoria de la subjectivació. En aquest primer article, per qüestió d’extensió, la relació amb tal teoria no serà tractada i, per tant, només es farà una aproximació a les tesis de l’autora. Deixant, així, per un segon article, el desplaçament de l’idea d’arrelament en Weil al que podríem anomenar processos de subjectivació, com un complement a certes mancances que podríem trobar en la idea de subjectivació ranceriana. Així doncs, aquí parlarem del que Weil anomena les necessitats de l’ànima fins a arribar a la que considera més important, i més oblidada, que és la de l’arrelament. A partir d’aquí farem un breu recorregut a què Weil entén per arrelament i per les situacions de desarrelament.
Descàrregues
Publicades
Com citar
Número
Secció
Llicència
L'edició electrònica - i, eventualment, impresa - d'aquesta Revista es realitza amb el suport de l'"Associació Filosofia, Ara", sent necessari citar-ne la procedència (revista "Filosofia, ara!", filoara.cat), en qualsevol reproducció d'un article (parcial o total).
Excepte indicació contrària, tots els continguts de l'edició electrònica es distribueixen sota una llicència d'ús i distribució "Creative Commons Reconeixement-NoComercial-SinDerivar 4.0 Internacional" (pot consultar des d'aquí la versió informativa i el text legal de la llicència). Aquesta circumstància s'ha de fer constar expressament, i d'aquesta manera, quan es reprodueixi o sigui el cas.